Scandic

 

Scandic är en svenskägd hotellkedja som har mellanklasshotell i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Polen, Litauen, Nederländerna,Norge, Sverige och Tyskland.

Tips för Scandic hotellbokning

Så här är några tips för dig som letar billigt Scandic hotell på nätet. Normalt finns det två alternativ,  antingen bokas Scandic  hotellet direkt via företagen/hotellens hemsidor, eller via en av de siter som hanterar dessa typer av bokningar åt hotellen. För dig som konsument spelar det ingen roll genom vilken site du bokar ditt hotell boende, det som har betydelse är att du finner korrekt information och billigast hotell via det alternativ du väljer. Normalt är det fördelaktigt att kolla igenom så många sajter som möjligt för att finna så bra pris som möjligt. Dock är det så att det mestasdels är samma priser som visas på de olika siterna, och att det därför i viss mån är svårt att finna billigare priser och inte alltid värt att leta sig fördärvad i onödan. För scandic gäller att du oftas hittar billigast pris på deras hemsida.

Hitta billiga Scandic hotell utomlands eller i Sverige

Ska du boka ett billigt Scandic hotell i Sverige eller utomlands? Det är betydligt större konkurrens på de stora orterna och utomlands än på mindre orter och inom landets gränser. Tipset är alltså att vara på det klara med att det är lite olika hur bra priser man hittar och vilka fördelar man får av internet, beroende på vilken ort man är ute efter boende på! Använd internet för leta billigt hotellboende, om det är en större ort du är ute efter. Är det en liten ort så är det många gånger mer fördelaktigt att ringa och jämföra priser direkt med hotellen i fråga, och använda internet för att hitta vilka hotell det finns på orten, samt deras kontaktuppgifter.

Scandics historia

Allt började för nästan 50 år sedan. Med en enkel motellanläggning på 20 rum, en självservering och en servicestation. Anläggningen kallades vid denna tid för Esso Motorby. Den byggdes i Laxå och var upprinnelsen till ett hotellprogram i Sverige, som på 15 år utvecklades till landets största privata hotell- och restaurangföretag.

Från början var avsikten med Motorby-programmet att bygga upp en kedja av kvalificerade servicestationer utefter europa- och riksvägar, kompletterade med små motell och enkla restauranger. Men historien tog en annan utvecking och det som ursprungligen var tänkt som motellservice till turisterna, visade sig vara intressant också för affärs- och tjänsteresenärer.

Företaget bytte så småningom namn till Esso Motorhotell och sedermera till Scandic 1984, sedan Esso hade sålt hotellkedjan till ett konsortium bestående av de fyra börsbolagen Barkman & Co, Ratos, Skandia och Svea.

Scandic Sverige blev världens första miljömärkta hotellkedja  2004 då samtliga hotell fick miljömärkningen Svanen.

2001-2007 var Scandic ägda av Hilton-kedjan, som sålde kedjan till det svenska företaget EQT.

Det är inte alltid lätt att hitta rätt Scandic hotell på nätet. Det finns många siter som erbjuder bokningar, och många av dem är oseriösa och visar inte de bästa möjliga priserna.

Boka därför här:

Scandic Hotell, bra sidor för din bokning

  • Scandic Hotell  Sveriges största hotellkedja. Boka direkt på deras hemsida.
  • Expedia Min Personliga favorit. En av världens största sidor för hotellbokning. Enkel att använda.
  • Hotels.com [SE] En av världens största sidor för hotellbokningar. Här hittar du garanterat ett hotell som passar dig.

Samtliga av dessa siter är väl beprövade och innebär minimal risk vid ditt hotell-bokande.

 

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Scandic, 9.5 out of 10 based on 4 ratings

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2012 atomia-site-title Suffusion theme by Sayontan Sinha